Theaterweekend 2019

Wat een voorrecht om mee te mogen werken aan het theaterweekend 2019. Vroeger zelf als deelnemer geweest. Een keer geëxposeerd op het theaterweekend en vorig jaar als gebedsmedewerker geholpen. Maar dit jaar is er gevraagd of ik op zaterdagochtend een theorieles, zaterdagmiddag een workshop en zondagochtend de preek wilde doen. Wauw! Zo’n zin in! Weet uit ervaring dat God altijd heel veel doet in mensenlevens dat weekend. Ben ook erg benieuwd!

Bezinningscentrum in Helvoirt

Dit keer werd het gehouden in een klooster in Brabant. Een prachtig gebouw met veel zalen en kamers. In het weekend was ik ook nog eens jarig. Ik had geen mooier kado kunnen krijgen. God heeft die dag en het weekend zoveel gedaan!

Zaterdagochtend heb ik gesproken over 2 Kor. 3:17,18 en hoe wij de afspiegeling zijn van Gods wezen. Hoe we zijn heerlijkheid kunnen weerspiegelen in de wereld om ons heen. En waarom we vaak het idee hebben dat we een slechte weerspiegeling zijn of nauwelijks de heerlijkheid van God verspreiden.

Zatermiddag kreeg ik mijn jurk kado. Iemand had het op zijn hart gekregen om een jurk te maken voor mij. Zo bijzonder dat iemand zoveel tijd besteedde om zoiets te maken voor mij. Tijdens het maak proces ervoer ze zo de liefde van God voor mij. Op de jurk zijn allemaal bloemen geborduurd en ze kreeg hierbij het plaatje in haar hoofd dat ze mij met Jezus zag lopen in een groot bloemenveld, waar de bloemen aan de jurk bleven plakken en één werden met de jurk, zowel de schoonheid als de geur van de bloemen. Zij wist niet dat ik vaak in de hemel met Jezus door bloemenvelden liep, als ik daar was. Dit was voor mij dus een heel vertrouwd en kostbaar beeld/herinnering.

de jurk herstel

Tijdens de workshop gesproken over een leven zonder angst en schaamte. Hoe we weer kind mogen zijn bij de Vader en mogen ontdekken en spelen in Zijn aanwezigheid. Omdat wanneer Hij bij ons is, we niet bang hoeven te zijn! Jesaja 51:12,13. Heel mooi om te zien hoe God mensen vrij zette en herstelde.

Zondagmorgen zou ik spreken en mijn getuigenis delen. Het was erg mooi om te ervaren dat de Heilige Geest mij leidde in hoe ik het moest inleiden en wijsheid gaf. Genoten (zoals altijd) van het samenwerken met de Heilige Geest en zo mensen geraakt, bemoedigd, vrij gezet en ze onder de indruk van Gods grootheid gezien. Wat een prachtig weekend om op terug te kijken!

Zondagochtend tijdens de preek

Wil je meer weten over het theaterweekend? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie: http://theaterweekend.nl/