Wandeltheater Dolorosa 2019

Doordat we vorig jaar gemerkt hadden dat de luchtvochtigheid in de kerk de schilderijen niet ten goede kwam, hadden we dit jaar besloten om geen kunstgalerie te doen. Ook was ik toe aan een andere uitdaging en die heb ik ten volle gekregen. Dit jaar mocht ik meedoen in de rol van Maria Magdelena; ik mocht mijn acteertalent inzetten. Nu had ik al heel lang niet meer op de planken gestaan. Het laatste stuk waarin ik meegespeeld had was op mijn vijftiende. Dat was dus nog wel even spannend. We kregen de scenes opgestuurd om die te bestuderen en te oefenen thuis en een week voor het wandeltheater hebben we met onze groep geoefend. Het ging heel goed en de rol lag me. De emoties die er moesten zijn kon ik goed uiten.

Zaterdag waren er 2 voorstellingen en zondags 3. In elke voorstelling was onze groep 4 keer aan de beurt. In de ochtend begonnen we met schminken en ons klaarmaken en na de lunch hadden we de generale repetitie. Even een pauze en dan je klaarmaken voor de voorstellingen. Wat heb ik ervan genoten! Het was onverwachts zó leuk om te doen. En de reacties van het publiek waren erg positief. Van geraakt door de emoties die ze konden aflezen op onze gezichten tot in de lach schietend om mijn karakterrol. Al met al een hele positieve ervaring.

Hieronder zie je een foto gemaakt door Gejo Klos van Gekiekt Fotografie. En een samen met mijn ouders die naar de voorstelling hebben gekeken.

Mij vastgrijpend aan Jezus die gevangen werd genomen.
Ik en mijn medespeelster; wat een transformatie!

Wil je meer weten over het Wandeltheater Dolorosa klik dan hier op de link: http://wandeltheaterdolorosa.nl/